fallback

Какво привлича британците на родния пазар на имоти

Експерт им препоръчва да не се насочват към Черноморието, а да търсят имоти във вътрешността

09:12 | 30.05.12 г. 7
Автор - снимка
Редактор

Пазарът на имоти в България може да предложи на бъдещите купувачи на жилища отлична стойност за инвестицията им, както и много разумни разходи за живот.

Това коментира директорът на сайта thebulgarianpropertyfinder.co.uk Пол Уочхорн, цитиран от британското онлайн издание HiFX.

По думите на Уочхорн страната ни продължава да е много по-евтина в сравнение с Великобритания, което кара много британци да правят международни парични трансфери към България с цел да се преместят у нас.

"Много често клиентите ми казват, че Великобритания е твърде скъпа и искат по-евтин, по-добър и здравословен начин на живот с по-малко стрес", коментира той.

По думите му икономиката на България нараства с бързи темпове благодарение на инвестиции от Китай и други нововъзникващи сили.

Той отбелязва и ниските нива на заплащане на работната сила в страната ни и сравнително малките равнища на корпоративния данък, посочва Уочхорн.

“Като се вземат предвид и държавното здравеопазване и разходите за живеене, България се превръща в привлекателна опция за много пенсионери”, коментира той.

"Хората, желаещи да инвестират с цел финансова възвръщаемост, най-добре да не се насочват към крайбрежието, а да търсят солидни имоти във вътрешността на страната", съветва Уочхорн, като отбелязва, че много жилища по Черноморието са с изкуствено надути цени заради туризма.

Списанието Lonely Planet също посочва, че в България има много какво да се види, освен популярните плажове на Черно море.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:28 | 06.09.22 г.
fallback